Webdesign trends 2020

Trends veranderen voortdurend. In 2020 lijken de technische mogelijkheden eindeloos en zien we ontwerpers spelen met uitersten. Eerdere stijlen worden opnieuw uitgevonden en er wordt veel geëxperimenteerd. Bepaalde stijlen die we vorig jaar hier en daar nog zagen, zullen we zien verdwijnen. Dit wil niet zeggen dat ze niet meer kunnen, maar stijlen als minimalisme in combinatie met kleurrijke pastelkleuren zullen minder worden.

 

Houd er rekening mee dat er geen “regels” zijn bij webdesign. Wij adviseren u altijd om een stijl te kiezen die bij u past, ook al is dit een trend die minder vaak zal voorkomen.

Waar moet mijn website aan voldoen?

 

Als we deze vraag technisch gaan beantwoorden staat daar al veel informatie over op onze website. Hiervoor wil ik u adviseren om te kijken naar: https://basfarodesign.nl/maatwerk/

 

Qua ontwerp is het vooral belangrijk dat de website snel en gebruiksvriendelijk is. Een website is het online visitekaartje van een bedrijf, product of persoon en niks is vervelender dan een website die niet snel laadt en onduidelijk is. Mensen komen uiteindelijk voor informatie en willen hierin zo min mogelijk belemmerd worden.

 

Dark Mode

 

Deze trend is hard gegroeid de afgelopen periode. We zien dat besturingssystemen voor telefoons als iOS van Apple, updates uitbrengen waardoor het mogelijk is om hun smartphone in een dark mode te besturen. Daarnaast zijn er ook geruchten dat Whatsapp binnenkort ook hun Dark Mode introduceert.

 

Dit is compleet anders dan de trends die we veelal zien. De meeste websites hebben een witte achtergrond en worden helder weergegeven. Door voor Dark Mode te kiezen is het mogelijk om wat anders te doen dan wat mensen gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat uw website sneller onthouden wordt. Daarnaast oogt deze stijl erg stijlvol.

 

Verschillende lagen met zachte schaduwen en 3D-effecten

 

Het platte design zoals van deze website is altijd nog een trend en zal echt niet zomaar verdwijnen. Deze stijl is vooral bedoeld om bepaalde belangrijke aspecten uit te lichten. Het 3D-effect valt meer op en het geeft een pagina meer diepte. Verkoopt u bijvoorbeeld producten of wilt u graag iets over uzelf vertellen? Zet het product of uzelf goed op de foto, zorg dat er een transparante achtergrond is, laat een webdesigner het omzetten tot een 3D-perspectief in combinatie met schaduw en u doet helemaal mee met deze trend!

 

 

Lege ruimtes, harde randen en wit

 

In veel gevallen is het belangrijk dat er rust gecreëerd wordt op een website. Mensen willen op een relaxte manier een website kunnen bekijken waarop alles duidelijk op is. Dit wordt bereikt door veel witte ruimte. Prop teksten niet te veel op elkaar op, laat goede ruimtes tussen teksten over verschillende onderwerpen. Kies voor een lettertype dat goed leesbaar is voor iedereen zodat uw website zo toegankelijk mogelijk is (tenzij dat niet bij uw identiteit past).

 

 

 

Lichtgevende/gloeiende effecten

 

Ga mee met deze ultramoderne trend. Combineer knallende kleuren met elkaar. Maak grote contrasten en zorg dat uw website van het scherm af spat. Deze knallende en zeer opvallende trend is erg futuristisch en zal de komende jaren zeker teruggezien worden. Combineer knallende kleuren als blauw met oranje, of roze met groen. De kleur combinaties kunnen niet heftig genoeg zijn. Zorg wel, zoals altijd, dat uw content duidelijk leesbaar blijft. Bas Faro Design helpt u graag bij het realiseren van deze trend.

 

 

Welke stijl past het best bij u?

 

Neem contact op met Bas Faro Design en wie weet heeft u binnenkort een website die compleet bij de tijd is.

 

 

Al deze ontwerpen zijn gemaakt door Bas Faro Design.